Citat för dagen!

"Framtiden oroar oss, det förflutna håller oss fast. Därför går vi miste om nutiden." (Flaubert)

"Man ska förlora mycket för att få mycket." (Pär Lagerkvist)

"Det finns tillfällen då förnuft innebär att vara feg." (Marie von Ebner-Eschenbach)

Att göra , eller inte göra, det är frågan?

Funderar på ett fenomen som jag upptäckt, eller snarare kommit till insikt om, ty allt får konsekvenser, på ett eller annat vis. Så om vi backar bandet. Att göra insikter, är bra, men kan vara fasligt svårt att hantera, dvs konsekvenserna av det i detta fall.

Ett exempel; jag har efter lång tid och mycken möda lärt mig att prioritera, och framförallt, bortprioritera! Gott så, men nu sitter jag här, utan rastlöshet och oro inför ogjorda åtaganden, nu sitter jag istället här, sysslolös och fantasilös, med "armarna hängande"...Att-göra-listor har jag inte skrivit på länge, och jag sitter här och kommer på mig själv med att sakna dessa...


1992

‎1992 var det år då jag blev gravid med min första dotter. Jag hade precis slutat visskolan på Kungälvs folkhögskola, och var mer förrvirrad än någonsin, om möjligt!?

Jag tog mina få pinaler från Kungälv och åkte till mamma i Skellefteå, det kändes sådär, och jag fick nys om kollektiv i Stockholm, och vad kunde vara värre än att bo med mamsen..?

Sagt o gjort, ready or not, here I come...och man var nog inte redo, för mig...men skam den som ger sig! Ett par månaders arbetslöshet, ett par månaders städjobb, ett par månader teterutbildning (ha ha haaa...:(), ett par månaders; fy fan vad jag mår illa, guuud va äckligt med cigarettlukt...ett par månader på "genomgångshem för ensamstående mödrar" med säng, skrivbord, soffa, soffbord och julen för dörren.

Tidigare fest-o rökpengar gick till julgardiner, julduk och en massa tröstgodis! Med svansen mellan benen åkte jag till Skellefteå och mamsen även denna jul, och kände, tog beslut och agerade! De besluten och de aktioner jag då beslutade vidta, innebar en vändpunkt, och förvirring ersattes av beslutsamhet och målmedvetenhet, och satte igång en kedjereaktion som heter duga! Som började i Stockholm...och fortsätter i Sköldinge! :) ♥

Bara vara vänner!

Sagt om vänskap:

"En sann vän bidrar mer till vår lycka än tusen fiender till vår olycka." (Maria von Ebner- Eschenbach)

"De uppriktiga vännerna är få, men så är efterfrågan inte heller stor." (Maria von Ebner- Eschenbach)

"Vänskap är oändligt mycket bättre än vänlighet." (Marcus Tullius Cicero)

"Det som jag inte kan älska hos en människa överser jag med. Är inte det verklig vänskap?" (Anais Nin)

Ode!

Vad jag kommer ihåg av min uppväxt är en pappa som kunde och gjorde allt. Jag var trygg med honom! Det visste jag inte då, det tog jag ju förgivet! Han var mycket aktiv, nyfiken, uppfinningsrik, entusiastisk, positiv, impulsiv...Nu kan jag sätta ord på honom, försöka beskriva honom. Då, fanns han bara! Jag vet bara att känslan av tillit och trygghet var total med min pappa. Och den känslan tog jag för given, den var vad jag visste om. Därför tror jag att kontrasten var skrämmande och oförståelig för mig. 

Mina föräldrar levde ihop tills jag var 10år, sedan flyttade pappa till ny kvinna mer än 100mil bort. Med honom försvann också tryggheten. Min mamma var lynnig och oberäknelig, stel och kall. Min pappa hade alltid försökt skydda mig från det, och i viss mån henne. Efter kanske 1 år, "valde" jag att flytta till min pappa, det året känns som flera och jag är inte ens helt säker på tiden, men den tiden satte djupa spår. När jag flyttade till honom blev det dock inte som det varit. Allt var nytt och annorlunda, inte bara för mig, men för pappa också. Tryggheten och tilliten skulle aldrig komma tillbaka. Jag har anklagat och protesterat, allt och alla har varit orsaken. Men jag vet nu, att förlåta är inte det som gäller, utan att förstå! Jag förstod med åren, i takt med mognad och erfarenheter!

För 18 år sedan fick jag mitt första barn, 5 år senare mitt andra! "Är jag världens bästa morfar? - frågade han dem. Ja, ingen tvekan! De älskade honom! Han fanns för dem och gav dem trygghet och tillit! Han älskade dem! Jag älskar honom, och saknar honom något oerhört, men han finns alltid hos mig, i mitt hjärta, i mina minnen!

Cancer tog honom ifrån oss, men det han redan gett oss, kan aldrig tas ifrån oss!

"Allt som händer en människa liknar i grund och botten den människa det händer." (Aldous Huxley)

Och den människa jag är, hade jag aldrig varit utan min pappa! Och jag är så stolt över den jag är, och min pappa var stolt över mig!


Mellan dröm och verklighet!

Vaknar lite trött och oharmonisk! Okontrollerade tankar och rädslor i form av drömmar! Tankar och rädslor som  sitter kvar och triggar!

"Drömmar utmanar själen om vi drömmer för länge." (Ellen Schwamm)  

Är det en uppmaning att inse, ta tag i eller acceptera rädslor?

Jag älskar livet! Livet med alla de utmaningar som det innebär, och de utmaningar det innebär att leva! 

Jag är rädd för livet! Livet med alla de utmaningar som det innebär, och de utmaningar det innebär att leva!

"Livet är som att spela fiol inför publik och lära sig instrumentet medan man håller på." (Samuel Butler)

Min tröst för dagen får bli detta citat:

"Endast de som också känner fruktan är verkligt modiga. De andra är bara dumdristiga." (Willy Brandt)

<3 <3 <3


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!