Insikter

När jag gör saker som jag verkligen tycker om, och som jag vet är bra för mig, främst socialt och mentalt, faktiskt, får jag sällan eller aldrig "baksmälla"! Jag vet att vi är oerhört olika vad gäller det, och jag är glad att jag fungerar så! Även aktiviteter av nödvändigt ont kan jag klara idag. Jag är ganska på det klara med vad som ger och tar numera! Har varit noga med att dokumentera! En stor framgångsfaktor är nog min meditationsträning, som är både fysisk och mental! KBT-terapi som lärt mig "tänka rätt", och hantera tillvaro, känslor och tankar bättre, har gjort "underverk"! Jag har precis kommit ur en svacka, efter att ha pressat mig för hårt, och tvingats till plågsamma insikter! Nu när jag kommit igenom det, och tänkt över situationen grundligt, är jag stark igen, i insikten om att jag får vara "svag", och att det är när jag är "svag" jag är som starkast!

Diagnos????

Helt slut i huvudet, efter en timme i rasande fart! Jag vaknade för andra gången 8.15, och tänkte fixa frukost till maken som slutar 9.00! Men då hör jag getingen bakom rullgardinen, och fram med smällan! Då ser jag liken av de tidigare dödade, och tar snorpapperet och börjar samla ihop dem! Sedan måste jag bädda lite så inte katterna hårar ner hela sängen. Jag har kastat morgonrocken över axlarna, och stoppat in tårna i tofflorna, och kan halka ner mot köket, för nu är det inte gott om tid, längre!😱Då måste ju de galande katterna få mat också, innan jag kan knipa ihop å rusa på klo, för nu är det bråttom!😱Då ser jag att nageln håller på att brytas, och jag skyndar mig att klippa, alla! Nu måste kaffebryggaren laddas och sättas på! Men herregud så dammig, och dammigt, måste torka, och flytta alla grejer, och torka mer! Men grejerna får inte plats, så jag måste hämta ett bord från arbetsrummet! Oj så dammigt! Torka mer! Bordet får inte plats! Då får jag tänka om och flytta om! Helvete, en geting i köksfönstret! Bakom de dammiga bortglömda vaserna! Måste flyttas och torkas av! Sätter dem i hyllan! Men shit, där står en massa ölglas! De måste flyttas till vitrinskåpet! Oj, Svante kommer in å vill ha mat! Han får äta i Frejas skål, så inte Leif tar allt! Men jisses så grisigt runt skålen, måste torka av! Helvete, jag hann inte göra frukost, och nu kommer han!!! Och jag måste plocka undan papprena från köksbordet! Jag skulle ju ha ringt om det där, och det där skulle jag ju satt på kylskåpet, och det där i pärmen! Vänta lite, jag är snart klar, jag ska bara....!!!!! 😱😳😱😳😱😳

Tacksam

Nu är alla lampor släckta, ytterdörren är låst, getingen är dödad, och sovrumsdörren står på glänt! Stig och Svante ligger kvar i soffan, och Freja på bordet! Jag ligger ensam, i mörkret och tystnaden! Och jag tänker på när jag köpte huset och flyttade hit, ensam, 2009! Första tiden låg jag på en madrass på golvet, bland skräp och kartonger! Men jag var aldrig varken rädd eller mörkrädd! Jag var lycklig, från första dagen! Jag älskade lukten , alla de små okända ljuden! Jag älskade trägolven och trätaken! Jag älskade allt med mitt hus! Jag älskade att det var mitt hus! Jag älskade att i mitt hus fick jag vara mig själv, jag fick göra vad jag ville...!!! Efter en tid hade jag rensat huset, och fyllt det med möbler, som jag valt och köpt själv!!! Varje dag gick jag runt mellan rummen, och njöt! Lika mycket som jag njuter idag, när jag går runt! 😊


Prislappar

Kommer en sig bara igenom frukosten, och får på sig kläder nog för minsta anständighet, så är väl värsta faran över! 😳Sedan återstår det största klivet över tröskeln! 😬Men då är det ingen återvändo (fast det också hänt, mer än en gång)! 😴Om vi räknar i pengar, och vi har turen att varje morgon vakna med en ovikt hundring, har jag iom uppvaknande, uppstigning och iordningställande, bränt minst 50 spänn, inom loppet av högst ett par timmar! 😱Livet med hjärntrötthet! 😴Gäller att vända och vrida på varenda krona!!!💶Nu är jag både frukosterad och påklädd, och planer på utfärd gjord! En hel del kostnader kvar innan tröskeln är överstigen dock! 😳Men jag räknar med dricks när jag varit duktig och tagit mig ut! Lön för mödan! 😊


Bekännande reflektion

Om ni undrar varför jag krisar, så är det så att jag håller på att bli utförsäkrad! Det vill säga att jag inte längre kan få sjukpenning, och måste gå arbetslivsintroduktion hos Arbetsförmedlingen "för att få hjälp att komma tillbaka till arbetslivet"! Därefter måste jag antingen "anmäla mig som arbetssökande, eller visa läkarintyg på att jag är för sjuk för att arbeta"!!! Jag har inte gjort annat, sedan dag 1 av sjukdom, än att försöka komma tillbaka till arbetslivet! Jag har provat och provat, gett allt jag har, och mycket mer därtill, varje dag!!! Det jag helst av allt ville och hoppades på, var att komma tillbaka som lärare!!!! När jag fick möjligheten att prova, hoppade jag av lycka, rätt in i det, och rusade rätt in i väggen, igen! Och fort gick det!!!  Det gör fruktansvärt ont, i både kropp och själ, att inse det!!! 


Frustrerande ledsamt

Det är så oerhört frustrerande! Allt jag förr, innan, gjorde på ett kick, utan att ens tänka på vad jag gjorde, är nu och frånochmed nu både svårt och tidskrävande! Äntligen kunde jag sätta mig vid bordet, med min smörgås och min kaffekopp. Efter mycket möda med att få till det, med allt som ska till! Ändå klarar jag så oerhört mycket. Men det tar mycket längre tid, och mycket mycket energi!

Stanna upp, och stå kvar

Nu när alla mina mål, för i år iallafall..., är uppnådda, känns det som om luften gått ur mig. Det sista målet, det enda som egentligen handlade och handlar om mig och mina prestationer, har jag inte klarat! Hoppet har dessutom falnat! Att Stroken inte dödade mig, fick väl mig att tro att jag var odödlig! Alla de motgångar jag övervunnit och besegrat, fick väl mig att tro att jag var starkast i världen, och att jag är oövervinnelig! Det har gått 5 år nu, när kroppen sa stopp! Livet stannade opp! Och om bara inte....., det ena och det andra! "Kanske, är ord av tvivel, och tro....kanske är Aldrig Kanske"(Barbara Helsingius) Sedan slog Stroken ner mig, den dödade mig visserligen inte, fast det var med en hårsmån! Men den förändrade livet! Tre år sedan. Tre år att inse? att det är så här, det är som det är. "We tend to overestimate what can happen in one year, but we tend to underestimate what can happen in three years"!(Vishen Lahkiani)Jag trodde, hoppades, ville, så starkt, så mycket! Jag tror, hoppas och vill, så starkt och så mycket! Därför blir det så svårt, och känslan av misslyckande så stark! Jag vet inte var jag står, om ett år, än mindre om tre eller fem! Men jag vet, att jag inte står kvar där jag står idag. Men nu är tid att stanna upp, och stå kvar en stund! Nu är tid att fästa blicken längre fram, och låta bilden av mig tona fram! Vem är jag, vem vill jag vara? Var är jag, var vill jag vara? Idag förmår jag inte se det, men det kommer väl, och det lär ju visa sig, oavsett! Lita på det!


Mulet ute och inne

Ringde och avbokade, eller snarare ombokade, mötet med Överförmyndaren, till en annan dag i veckan. Det känns bra, ändå. Men jag har ju kvar mötet med psykologen!Det är inte första gången jag våndas och bävar inför detta. Vi har haft ett lite längre uppehåll nu, för jag har ju "mått så bra"! Men med jämna eller ojämna mellanrum, men nu och då, mår jag inte så bra! Då behöver jag någon och något att hänga på och hänga upp mig på! De där tröstande orden, uppmuntran, peptalk! De där orden jag kan bära med mig, och plocka fram, när jag förirrat mig igen! Nu behöver jag fler och nya ord, och påminnelser, för nya och andra tider, och tider som kommer! 


Vilse och vilsen

Hoppas att min psykolog, som jag ska träffa senare idag, på uppföljningsmöte, ska ge mig råd och föra in mig på rätt spår, både fysiskt och tankemässigt. För nu känner jag mig rejält vilse och vilsen! Men innan dess måste jag både kamma till mig och rycka upp mig, både inför och för att klara av resan dit! Den förbannade duktigheten höll på att ta död på mig, och ändå fortsätter jag vara så dum, ja för det är enbart dumt, att pressa mig så hårt, för att vara så duktig, så att ingen ska kunna säga att jag är annat än det, fast ingen någonsin sagt annat! Jag är mycket nära tårarna nu, men jag biter ihop och håller igen! För hur skulle det se ut om någon såg mig rödgråten, eller ännu värre, med tårarna rinnande??? Och varför är det så svårt att visa hur man egentligen mår? Jo, för att det inte är många som förstår, hur man egentligen mår? Och vem är jag att må dåligt som har det så bra? Nej det är väl både bortskämt och oansvarigt, tänker jag!

Inte idag heller

En liten klump i magen, som varje ensam måndag sista tiden. Som varje dag jag tar beslutet...! Det är svårt att förklara, att beslutet faktiskt inte egentligen är ett beslut, som jag kan välja att ta eller inte. Att jag fortfarande kallar det beslut, är för att jag inte kan fullt acceptera , ej heller riktigt förstå, att jag trots att jag verkligen gör allt jag kan, inte förmår mer än det. Och att jag inte "gör någonting" just nu, är tillochmed det absolut det mesta jag kan göra! Därav klumpen i magen!

HSP

Häftigt att det finns en förklaring till mina "konstigheter"!:-D Det jag brukar kalla "torra fötter på torr träbrygga-fenomen" när det typ ilarkittlar i mina fötter som känns torra, att jag aldrig gillat eller använt starka parfymer, att ull och mössor är outhärdligt kliigt på min hud, sömmar och lappar i kläder skär som knivar, att jag är en "nakenfis", som alltid sover naken, och så ofta som möjligt går naken (absolut helst i ensamhet), tror att skuggor hoppar på och överfaller mig, störs oerhört av vissnade blommor och torra blad, smutsiga handfat och speglar, tavlor som hänger assymetriskt eller snett, saker som placeras på fel plats och sätt, inte symmetriskt och rätt....!!!! Jag har tyst rättat till, aldrig sagt till! När jag sagt till, för att jag tillslut inte kunnat tiga still, har jag blivit ignorerad eller anklagad! Det har inte varit lätt, att känna sig konstig och fel, och ständigt fått bekräftat, just det! Nu vet jag, äntligen, att det är "ni som är de konstiga, det är jag som är normal"! Nä, jag vet bara att jag tillhör den ca tredjedel av mänskligheten som är känsligare än de andra, vi som är funtade Högsensitiva HSP! Välkomna till min värld, är ni, om ni respekterar mig i "min" värld, som är en lite annorlunda värld! Jag har levt i "er" värld, i hela mitt liv, och anpassat mig gott, och så gott jag kunnat! När det blev för mycket, många gånger, gjorde jag säkert många dumheter, och blev kallad för mycket dumt! Jag fick ångest och panik, depressioner och fobier, och en massa andra diagnoser, för att passa in mina egenheter i en "förståelig" mall, i en ram av "normalitet"! Ville bara säga det!:-D


Tacksam

Vilken fantastisk kropp jag har ändå! Drabbas sällan av infektioner, inga allergier, inga smärtor, finfina organ (som någon kan få, när jag en gång dör)! Detta vet jag ju, med tanke på alla undersökningar man gör och gjort på mig och av mig! Har knappt ens haft hål i tänderna! En Stroke som borde dödat mig, epilepsianfall som kunde gjort det också! Men det verkar vara svårt att besegra mig! Jag kan egentligen göra allt! Bara inte så länge, och inte så ofta, och inte för mycket! Less is more! Det är sånt man kommer att tänka på, när man tänker på att vara tacksam!


Livskris?

Sitter här och tänker på min bibliotekarie, och det lilla biblioteket, i den lilla byn! Och längtar tillbaka, faktiskt! Det klarade jag iallafall av, och jag var hoppfull! Nu känns det mer som att jag drunknar, av att ha tagit mig vatten över huvudet, faktiskt! Det är oerhört svårt, och smärtsamt, faktiskt, att känna så, och tänka så! Jag måste fundera, och tänka mycket, och tänka igen, och tänka om, igen, och igen! 


Funderingar

Det fanns lite gammalt kaffe i bryggaren, som jag värmde. Leif brände kattpäls på ljusen, som jag tände. Jag skrev några rader i dagboken, om, ja, vad hände? Har inte arbetstränat på två veckor, räknade jag ut, fast det känns som längre. Jag tar en dag i taget, och för var dag har jag tagit beslutet, att idag vill jag inte, heller. För var dag tar jag många beslut, riktigt många, och riktigt bra. För jag gör det jag kan och måste, varje dag. Men många beslut är inte lätta att ta! Jag velar och tvekar, än hit än dit! Funderar och tänker, än hit än dit! Snudd en blir galen, snudd en tror en är galen!😱


Tålamod

Livet rusar, runt omkring! Människor rusar omkring! Allt går så fort, allt ska gå så fort! Mer och mycket av allt! Stort, större, mer, mycket, mest! Jag vill inte vara med på det tåget! Jag vill hoppa av och stå en stund på stationen, på den tomma perrongen, och se mig omkring, och inte vänta på någonting! Jag lär mig tålamod! Ha tålamod med mig! 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!