Storm

Storm ute är det enda som hörs. Vindspelet klingar i panik. Saker av okänt slag flyger omkring och hittas, eller inte imorgon. Kan bli skattjakt eller sophämtning.


Tankar i natten 6/12

Det är underbart när man hittar den där saknade pusselbiten som man letat efter länge och som man gett upp hoppet om men plötsligt bara fanns han där och herregud vilken lättnad och vilket hallelujamoment! Det sägs ju att det finns någon för alla och det har jag fnyst misstroget åt och kanske det gör det eller inte eller så handlar det om ömsom tur ömsom skicklighet ömsom envishet och att veta vad man vill och behöver och det vet jag nu för jag har lärt mig skillnaden och man kan inte alltid få det man vill ej heller det man behöver men man kan försöka och hoppas och plötsligt händer det, men ibland måste man hjälpa händelserna på traven och visst kan livet och kärleken te sig som ett lotteri, men köper man inga lotter kan man ju heller aldrig vinna! Så ligger ja å tänker i mörkret när mannen gått till jobbet och det är goda sköna tankar och såna behöver jag många för att kompensera alla de dåliga jobbiga bikupetankesvärmarna!!!


Chilla

Nu har jag gjort dagens jobbiga, som inte var så jobbigt, för somt har blivit relativt, men i vilket fall är det både dags och lägligt och välförtjänt med en mysstund med kaffe och smörgås vid köksbordet och köksfönstret, och bara försöka att inte se allt som jag vill och behöver göra, men faktiskt bör inse att jag inte bör göra, just nu, i regn och storm, utan njuta av det jag gjort alla andra dagar i sol!

Ångest

Jaha, där kom tårarna. Ångest i ensamhet är tröstlös, och är man orkeslös blir man lättare ångestfull. Men visst går det över, det gör det ju, för det måste det ju. Men  och och är allt jag kan säga, man kan önska att det inte fanns och vore, men men och och är allt man kan säga.

Allt är mitt fel

Man känner sig verkligen bara dum och jobbig och komplicerad och besvärlig och självömkande, och blir rädd att ingen ska orka med en, för det har ju hänt förut, och det är ju mitt fel, såklart..., eller? Jag vet inte.


Mitt hem är min borg

Drog upp rullgardinerna, men se det skulle jag inte ha gjort. Inte en chans att jag går upp, iallafall inte nu, och inte till otömd diskmaskin och tvättmaskin som jag satte på inatt, då dottern burit ner sin smutstvätt och ställt i badrummet, och familjen lämnat all disk på diskbänken igår, och hållit mig vaken genom att hon tar en lång sen dusch och han snarkar. Jag är hemma för att jag är sjuk och inte kan eller får lämna hemmet, jag är inte försörjd hemmafru eller betalt hembiträde och bedriver inte B&B hemma där städning ingår, och det ska jag inte behöva upplysa vuxna människor om. Dessutom har jag rätt att få tillbringa mina dagar i ett välskött hem och hushåll, och utan hemtjänst, för majoriteten som bor i mitt hus, för ja, det är mitt hus, är fullt friska och vuxna, kapabla och även skyldiga att fullgöra sina plikter i detta hus. Jag ger om jag kan och får lön för mödan, men jag tänker inte ge till någon som tar och tar för givet. Att bli och vara vuxen, innebär visserligen vissa, för en ganska nybliven vuxen, trevliga rättigheter, men de betydligt otrevligare skyldigheterna, vill de och hon, inte veta av, men nu är det dags för henne och för hennes egen skull, att veta hut, för i mitt hus kräver jag respekt, liksom jag respekterar andra i deras hus. Jag valde att inte vara samboende och inneboende, för att slippa vara beroende, det var inget lätt beslut och ingen lätt eller billig flytt, men nödvändig, för mig. Mitt hem är min Borg, och enda tillflykt och enda resort, jag har rätt att njuta av trygghet och kärlek nu, att få odla min trädgård, och få växa och blomstra som den. Jag har levt för andra i hela mitt liv, men om jag ska fortsätta leva, och kunna verka, måste jag se om och till mig själv. Detta gäller för mig, och för henne, hon har ett val, inte alla har det, men hon har det, för jag har gett henne en stabil grund att stå på, och lärt henne färdigheter för att reda sig bra som vuxen med ansvar i såväl medgång som motgång, inte alla har rustats så väl.


När vi två blir tre

En helg av lugn och harmoni, med plats för mig och vi, och sinnesro för nattro. Nu är dottern hemma igen, och ron bytt till oro, och sömnlös ligger jag igen och grubblar.


Drömmar och Uterum

Nu vill jag ha mitt drömda och efterlängtade uterum klart, med tak som håller regnet ute, men låter mig höra dess smatter mot taket, med fönster och öppen sikt mot trädgårdens och naturens grönska, och öppet för ljuden från djuren och naturen. Där ska finnas sittplats som kan bli liggplats, med dynor och filtar, bord för vinglas och matkalas, hylla med fina böcker, varför inte poesi, visdom och kännedom, mer fakta och vision, än fiktion. Levande ljus och kulörta lyktor, blommor romantik och mystik! Nu nu nu! Projektet är sedan ett tag satt i rullning och rullar på, väggar rivna och uppsatta, fönster isatt och reglar till sittplats finns, nu ska målas och sågas och fästas och fixas och trixas med fantasi och uppfinningsrikedom, ett sådant uterum har aldrig skådats, för det är min dröm och min fantasi och mitt utförande med mina resurser, men med gemensamma krafter med mannen, som delar mina fantasier och drömmar, och han bidrar med handkraft till min tankekraft, och tillsammans är vi oslagbara! :-D <3

Defragmentera hårddisken

Fantastiskt vad bra det blev efter cleaning och defragmentering, som sagt, sortera och rensa ut är terapi och gör gott för själen (och datorer). Nu ska jag ut i garaget och "smida" medans järnet börjar bli varmt. Kanske hinner det bli en hylla att sätta i fönstret där jag kan ställa fina saker som jag nödgats förvara i förrådet pga platsbrist. :-D

Hoppas och vill, kan och är bara lite rädd!

Så jävla upphetsad att det måste till styrkeord. Imorgon är Mötet som ska avgöra min framtid. Så är det naturligtvis Inte, för min framtid avgör jag själv, och min framtid ser ljus ut och blir ljus, oavsett med-eller motgångar, för jag är luttrad och stark, även när jag är svag, och kampen är hård, för livet är inte och ska inte vara lätt, för; "utan mörker, inga blixtar genom natten, och inget djup i glädjen under skratten" (Malvina: Ola Magnell). Men visst hade det varit alldeles fantastiskt underbart, om jag för en stund fick slippa motgång och bakslag, och bara få rida på vågen, snabbt framåt. Jag har gjort allt som går och allt jag kan, och nu gäller att vila i det och lita på det, så jag inte sprängs. Jag har som sista åtgärd, innan Mötet imorgon, påtalat min entusiasm och erbjudit referenser, då jag inte ska närvara i egen underbar person, utan nödgats lägga mitt öde i annans händer, som tyvärr så ofta är fallet, inte bara för mig tyvärr, men det ska inte stoppa mig, utan trigga mig och triggar mig!

Värme tro hopp och kärlek

Ja, vad ska man göra idag då? Möjligheterna är begränsade, men ändå många, alltför många kan jag nästan tycka, men tar tillbaka den tanken lika fort. Det finns god mat och gott vin, och en underbar man i mitt underbara hus, det saknas sol och värme, men värme finns att få inne. Nu finns varmvatten till ett bad, och jag ska jaga tröttheten på flykten för en stund, med en stund av ren njutning, och den här gången ska jag dricka upp vinet som jag ställer på badkarskanten. Väl mött BRB! :-D

Sikta mot stjärnorna, ingenting kan stoppa mig.

Vaknade i ottan, entusiastisk och pigg. Piggheten varade betydligt kortare än entusiasmen, och då blir man ju frustrerad och ledsen, även om man vet att så oftast är fallet, och att detta är sakernas tillstånd. Men att tro och vilja kan försätta berg, är ett ordspråk, och ordspråk brukar vila på stadig grund. Att acceptera mina begränsningar eller inte, spelar egentligen ingen roll, varken för det ena eller det andra. Jag blir lika frustrerad vilket som, och då ger det, i mitt fall, i vilket fall, mer att sikta högt och ta ut glädjen i förskott, hur kort tid det än gäller, för det enda som händer om jag inte gör det, är att jag inte upplever lyckan alls, för jag är olycklig i overksamhet. Jag lever på hoppet, det har jag alltid gjort, och nog har jag hoppat, och både flugit och slagit i backen, så baken blivit mer än öm, men jag vill inte ens tänka tanken vad som skulle varit om jag aldrig hoppat, och jag ångrar inte mitt mod och min benhårda vilja och envishet, jag är enbart stolt och tacksam. Allt jag har idag, och allt jag åstadkommit, har jag ordnat själv, och fått, just för att jag trotsat och vägrat acceptera.

Urladdad

Försöker hitta laddaren, men inser att någon sådan är inte uppfunnen för människor med dåliga batterier. Vad gör man då? Ja som förr i tiden kanske, gnuggar snabbt eller slår hårt för att få en gnista? Ja spika upp ett plank har funkat en stund på mig, och en rejäl åkarbrasa kanske man kan prova med? Nån annan råd vet jag ej, och jag VILL INTE vara trött jämt, utan återvändo, utan botemedel. Jag har så mycket liv i mig, som går till spillo...(Feel: Robbie Williams)

Sömnlöshet

Saker man kan göra och gör men inte bör göra när man inte sover men bör sova men inte kan. Uppdaterar Facebook, skriver Blogg, spelar Wordfeud, skriver attgöralistor och inköpslistor, funderar över gårdagen, morgondagen och framtiden, över livet och sakernas tillstånd och meningen med livet. Resultatet blir inte att man går från oklarhet till klarhet, utan snarare tvärtom, man får ont i huvudet och blir hungrig, och att somna om blir ännu svårare och allt svårare till helt enkelt omöjligt, och där är jag nu.


Klart jag bryr mig i bryderier

Vissa saker går inte att tänka bort, eller sluta tänka på, vissa saker går inte bort helt enkelt. Andra saker kan man undvika att tänka på, eller sluta bry sig om, och ens barn tillhör den första kategorin. Därför är jag nu både tankfull och bekymrad, ledsen och förbannad, och det går inte bort.


Full av förhoppning halvfull av förväntan

På tisdag träffas ledningsgruppen, och ska få mitt förslag eller önskemål framfört, om att bli anställd lärare på halv eller deltid, med Lönebidrag, trots att de inte har några utlysta tjänster. Men min förhoppning är att de ändå har behov. Jag kan bara hoppas att min kontaktperson och representant (skolans biträdande rektor) har mycket gott att säga om mig och en god vilja och övertalningsförmåga! Det är såklart mycket som ska stämma, och otroligt om allt skulle stämma, nu när jag och livet är lite ostämt.

Årsdagen

Undrar om man ska fira årsdagen på söndag? På dagen ett år sedan de på akuten konstaterade att jag hade fått en kraftig hjärnblödning och hade fullt med blodproppar i hjärnan. Tror inte jag känner för det, utan bara känner sorg och ledsamhet.
Fira som en födelsedag?
-Jo, nog var det ett uppvaknande alltid, som heter duga. Jag hade kämpat så hårt och envist så länge för det omöjliga möjliga, och inte lärt mig efter flera fysiska och mentala krascher, att jag tillslut höll på att mista livet, som jag ju på ett sätt missbrukat, genom att missbruka mig själv.
 
Jag är faktiskt både en bättre och lyckligare människa idag än då, hur konstigt det än kan låta. Det jag förlorat, har jag ersatt med annat, bättre, mer näringsrikt och hållbart.Ledsen har jag ofta varit, och lycklig, då som nu, men nu är lyckokänslorna starkare. 

Största möjliga tystnad

Vill titta på teve, men det har blivit en sällsynt lyx som jag bara kan unna mig någon gång ibland, och i princip bara reklamfria kanaler, under högst någon timme, och då är utbudet väldigt begränsat, eller som nu, obefintligt. Film går ibland, om den inte är för abstrakt och intrikat eller lång, så även här blir utbudet starkt begränsat, och jag känner mig starkt begränsad. Får väl sitta i tystnaden i dämpad belysning och försöka njuta meditativt och mindfullnessigt och rekreera och rehabilitera.


Ångest

Gäller att rida ut ångesten, och inte ge upp, fast det känns hopplöst, och intet ljus i tunneln. Det tar aldrig slut, men smärtan blir outhärdlig när motståndskraften är minimal.


Nej, jag vill inte

Extrem motvilja idag, för det är en sån dag, som följer på vissa andra dagar, upp och ner, fram och tillbaka.


Klaga och bli anklagad

Jag vill inte vara "mamma" längre, jag vill vara människa, också. Mammor ansvarar för sina barns trygghet säkerhet och överlevnad, med omsorg fostran och uppfostran. Det arbetet har jag gjort och fullgjort. och nu vill jag gå ner i arbetstid och omfattning. "All U say, can and will be used against U" som oförtjänt bonus och oönskat resultat. "It takes 2",och det finns 2, och vi är två, och de är två, och jag är en...människa och person, som behöver trygghet och säkerhet, och som kämpar för min överlevnad. Medpartnern och medparten blev motparten, två blev inte ett, utan en blev ensam. J'accuse, och jag blir anklagad. Bit den hand som föder dig, och skjut budbäraren.


Det är som det är

Ligger vaken och funderar över gårdagen och morgondagen och framtiden och livet och vad och varför, fast jag borde sova, och skulle kunnat sova, om jag slutade fundera över morgondagar och annat onödigt som blir som det blir och blev som det blev iallafall. Det är egentligen mycket lite man kan kontrollera och styra över, annat än sig själv, på sin höjd, men man är ju som man är, för man blev som man blev, och det är som det är med det och inte heller det mycket att göra något åt.


På råga...

Är så ledsen över det som drabbat mig, inte bara stroken utan allat annat på råga....

Visdom och lärdom


Trött

Sömnlösheten och sömnbristen gör mig svag och sårbar. Huden blir florstunn och hjärtat blottas. Ljust blir mörkt, hopp blir hopplöshet. Gråten och tårarna förblindar. Kroppen skriker i vanmakt i maktkamp i maktlöshet.


Sömnlös

Ännu en sömnlös natt med tid för ostört grubbleri och ostörd oro.


Ny dag annan dag andra känslor

Dricka upp kaffet bara, sen ut i förrådet och rensa. Mina krukor och plantor has left the building och står nu på verandan och solar sig, 13 grader säger termometern i solen och jag är idag både glad positiv och optimistisk. Hej vad det går, upp å ner upp å ner, värre än Fritt fall på Grönan, men sån är jag och sånt är livet!


Gråt

Det är mycket nu, och alltid, och jobbigt nu, men det får inte vara för alltid. Gråtit och gråter nu, men inte alltid.


Det smärtar mig

Ja, allt hänger ihop, hjärta, hjärna och kropp, men just nu spelar de inte i samma liga, och inte på lika villkor. Ledsenheten och frustrationen, tankarna mal, hjärtat värker och magen krampar, käkarna är spända, liksom varenda liten muskel i min kropp. Det går inte över, den där ledsenheten över att det är som det är. Den känslomässiga utmaning och prövning det är just nu suger fullständigt musten ur mig både fysiskt och mentalt. Mitt älskade underbara nästan vuxna barn, som jag behöver och som behöver mig. Vi försöker så hårt båda två och det tar så hårt på oss båda två, jag vill att det ska vara enkelt och att jag bara får vara som jag vill. 

Vårkänslor och tillfredsställelse

Tillfredställelsen, när man sorterar möss/vant/halsdukslådorna, och kan börja tänka på att bära ut dem, tillsammans med alla vinterjackor och vinterskor som belamrar hallen, till förrådet! Tillfredställelsen, när man inser att nu Har det vänt, och mer bakslag, i form av snö åtminstone, inte kommer att ske, utan för var dag blir det bättre, och bra ska det bli! Plantorna i fönstren kan snart ställas ut, lökarna går snart ner i jorden, fröna kan planteras i de fina pallkragarna, och jag ska ständigt ha jord under naglarna, och träningsverk efter hårt arbete i trädgården, den vintervita huden blir varaktigt och djupt solbrun, och jag ständigt varm!

Morgonstund i Hem ljuva hem!

Nu har jag skjutsat den ene dottern till dagis, för att intjäna brödfödan, ja det ska böjas i tid!;-D, Jag har dessutom satt på en tvätt, jag har skrivit ett välformulerat, tydligt meddelande till a-kassan, för att kompensera för min inkompetente arbetsförmedlares misstag, honom som jag förövrigt ska träffa imorgon, och han borde rista av skräck! Jomensåatt, jag har förtjänat en kopp äckligt, men trots allt någotsånär uppiggande, kaffe, och ska duktigt komplettera den frukosten med en grovmjölsbakad smörgås, vid köksbordet i mitt fina kök, där jag kan titta ut genom fönstret på min trädgård i den lite tveksamma vårsolen och vårskruden och bara njuuuutaaaa! :-D <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!