Det är mycket nu

Fysiskt illamående, och ångestkänningar, av nattens och förmiddagens aktiviteter! Drömsömn på natten, föreläsning med diskussion på förmiddagen. Människor, intryck, och massa uttryck tröttar, mer än jag tror, trott, vill och velat, erkänna, för mig, och andra! Ledsamt och svårt att acceptera! Lång och långsam process, i uppförsbacke! Men det är mycket nu, och mer ska det bli, och jag är både orolig och rädd! Men också entusiastisk, och full av tro och hopp, men så rädd att bli besviken, igen! 


Det finns ljus i andra änden av den långa tunneln!

Alldeles nervös och skakig för att ringa ett samtal, och för att åka och handla! Ligger väl annat bakom också, som lagrad oro och ångest, och lite mer får bägaren att svämma över! Vill vara orädd, obekymrad, omedveten kanske, sådär som vatten på en gås! Men jag är svampen med enorm uppsugningsförmåga! Puh!!! Andas andas andas!!!! Men när det är gjort, kommer lättnaden och lugnet, det vet jag av erfarenhet, och hoppas på det! 
 
Idag är det vårdagjämning, och vi går mot ljusare tider! Det finns ljus i andra änden av tunneln, så höja blicken, och sträva ditåt, med högsta möjliga fart! Det får vara min målbild, strävan och tro! Solen kommer med ljus, ljus som lyser upp, både ute och inne, själ och sinne! Att låta mörkrets starka makter vinna, är inte ett alternativ, och ovan molnen lyser alltid solen, så "sudda, sudda, sudda, sudda, bort din sura min", "let the sun shine in", "always walk on the bright side of life"!!!
 
Ännu en ny dag, ännu med oanade möjligheter, ännu med oförutsebara händelser! Jag tar chansen, för jag anar möjligheter! :) <3

Om inte inte vore?

Gjorde ett intressant test med maken igår! Att inte använda inte i samtalet! Det synliggjorde och tydliggjorde tankemönster och tankefel, värda att tänka på! Men inte tänka för mycket på! Idag ska jag öva mig på att bara låta vara vara, utan att försöka förklara, eller fråga varför! Sömnlösa nätter ger på tok för mycket tid och möjlighet åt fruktlösa tankar och funderingar! 


Ångest

Depression: Då den modigaste och starkaste, blir livrädd, liten och svag!!! Ångesten är nedtyngande som betong, och lägger ett tungt ogenomskinligt skynke över vett, sans och verklighet! Den påklistrade ytan ler av gammal vana, tårarna torkar man, och de lämnar inga spår! Man skrattar fast man gråter, man andas fast man kvävs, men framförallt visar man ingenting, för ångest är inte vackert, och ångest gör dig ful, och vi vill ha det vackert, rent och fläckfritt! Så därför sitter jag här, och ser solen, och vill gå ut, men kan inte, för ångesten är för tung, och rädslan för stor! Kan inte möta någon, för öppnar jag munnen kanske allt det svarta slipper ut, och skriet lämnar strupen, och jag skräms och skrämmer bort! 


Bättre och bättre

Hjärnan spelar mig spratt! Men den gör så gott den kan, och den kan fortfarande mycket, efter förutsättningarna, när ledningarna korkat igen, och gått sönder! Hjärnan, denna fantastiska oumbärliga kroppsdel, vid sidan om blodpumpen, den allra viktigaste! Jag klarar mig gott ändå, men måste kämpa hårt, för att förstå! Jag är så tacksam ändå, som har en så beundransvärd hjärna, där så mycket klokheter ännu finns lagrade, och så mycket mer som för var dag läggs därtill!!!


Vägskäl utan val

Alla möten, människor och intryck, sätter griller och myror i mitt huvud! Jag är utmattad, och pendlar mellan ytterligheter i känslor! Det är freudiansk terapi, utan terapeut och terapeutisk handledning! Jag möter mina spöken på heltid, varje dag! Inte ens under min utmattade sömn, under de långa nätterna, lämnar de mig ifred, utan återkommer i intensiva, obehagliga, stundom behagliga, men  obegripliga drömmar! I Minnenas allé ser jag livet passera revy, träden kastar långa skuggor, och aldrig vet jag vad eller vem som gömmer sig bakom nästa träd! 


Uttråkad och rastlös

Tråkigt när man har tråkigt, och vill slötitta på teve, men hjärnan inte orkar med varken ljud eller rörliga bilder! Ljudboken väckte tankar och känslor som jag inte heller orkar eller klarar! Regnet mot rutan, och klockan som tickar, är behagliga ljud, men tråkigt i längden! 


Det blir inte bättre än såhär!

Blir ingen lunchjympa idag, har precis lyckats få i mig frukost! Kaffet värmde jag från igår, och nog tycker jag lite synd om mig! Sedan höjer jag blicken, och tittar oroligt på Leif och Pelle, som brottas på fönsterbrädan, bakom tyllgardinen, mellan krukorna...!!! Tänk om jag vore lika bekymmerslös och ångestbefriad som en katt?! Och tänk om det var sol och 15 grader varmt ute, och tänk om om inte vore?! OM finns inte, ÄR är, och annat och bättre finns inte, än att göra det bästa av det som är!!!


Bakslag

Hade visst inte kommit så långt, utan gick för långt och fort, i min otränade otålighet! Och ingenting, eller mycket lite, hade jag tydligen lärt på vägen! 
Ska med stor möda och stort besvär, göra en omänsklig kraftansträngning, och försöka ta mig ur sängen idag, och hålla ögonen öppna! 
Det är sånt här, och såna här dar, man blir arg och vill gråta! Ibland gör man det, ibland, och för det mesta, håller man tillbaka och inne sorgen och frustrationen! 

Man lär så länge man lever

Då har jag erfarit och lärt mig, att jag inte är redo för, eller klarar, dagliga aktiviteter. Hjärntröttheten är enorm, förlamande, och inte minst deprimerande. Om det blir bättre får framtiden utvisa, för det är det ingen som vet. Ingen vet heller om det blir värre! Men det man vet är, att inte hjälper det att måla fan på väggen! Då är det bättre att måla en underbar rosenkuliss, som Tove Jansson!


Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Jag tog mig opp, fylld av hopp! Sängen bäddad, toalettstolen skurad, diskmaskinen halvtömd, jag påklädd, frukosterad och medicinerad, och vips..., tog det stopp och orken slut!!! Inte gråta över spilld mjölk, inte gråta alls, för tårar läker inga sår, och idag är ingen gråtardag! Jag ger mig en stund, och vilar ett tag, och kanske kommer kraft att ta nya tag, om ett tag?! Hoppet är det sista som överger en människa, och så länge det finns liv finns det hopp! Och om man tittar ut ser man knopp, och tittar man opp ser man sol, så nog finns det hopp! Men jag börjar så smått med att träna hoppfritt! :)


Motståndets minsta lag

Ligger i sängen och väntar på att kroppen ska lyda mig, frivilligt! Gör den inte det, om ett tag, får jag ta tag i den, med våld!? Jag anar sol bakom rullgardin, och det väcker hopp och lust! Väntar bara på springet i bena! Väntar förmodligen förgäves, och den som väntar, väntar alltid för länge, har jag ju kommit fram till, av surt förvärvad erfarenhet! Nej, motstånd är till för att övervinnas, målet helgar medlen! Peptalk till mig själv!!!! Go go go!!!!! :)


Vilodag

Sovit länge, drömt mycket! Maken lämnade fort både sängen och mig, för att få sova! Svårt sova bredvid någon som mumlar och snurrar som en galning! Ett fysiskt tecken på, och en uppmaning till, att jag ska ta ledigt idag, tror jag bestämt! "Arbete" måste varvas med vila, intryck smältas och bearbetas! En dag av Mindfulness! Här och nu, närvarande i min kropp, i varandet! Förstår redan nu vilken utmaning det blir för mig, men skam den som ger sig!!! 


Jag ger dig min morgon!

"Tiden läker alla sår", men det tar sin tid, och det tar lång tid! Jag väntar, och kämpar, otålmodigt! Och tycker redan att jag väntat alldeles för länge! Näsblod, oro och en hel del ångest, är inte recept på en god kaka, ej heller en god morgon, men det är min morgon! "Ångest, ångest, är min arvedel", och sanna mina ord, och ta mig på orden! Men arv och miljö samverkar, och jag kan påverka! Stiga upp, dra upp rullgardinerna, släppa in ljus och ljud, verklighet! Ta tag i mig, och göra mitt, och släppa! 
 

Inget ont som inte har något gott med sig!

Gäller att inte ge upp och tappa modet, inte låta sig besegras! Se till det positiva som gav det onda idag, ta det onda med det goda! Imorgon är en ny dag, med nya utmaningar och prövningar, och nya erfarenheter att göra av dessa! 


Oförmögen

Kraschade efter mötet på Arbetsförmedlingen, med huvudet fullt av myror, och huvudvärk från helvetet, eller snarare från blodpropparna, men samma lika!? Som sagt, prövning! Prövning av förmåga, och begränsad förmåga! Känns ledsamt och plågsamt, att få påvisat och bevisat, brister och begränsningar! Så nu ligger jag utslagen och lite nedslagen, med huvudvärk och frossa i sängen, och orkar varken det ena eller andra, inte ens hålla humöret uppe!

En inte helt vanlig måndag!

Aj,aj! Idag får frukosten kompletteras med huvudvärkstablett, förutom de vanliga i:na medicin, vitamin och koffein! Vaken före väckarklockan, då både kropp och knopp, oroligt börjat ladda för dagens utmaning! Idag duger inte pyjamas, och hårkvast som på pennskaft! Idag checkas in på Arbetsförmedlingens grupplokal för föreläsning! Temat idag: Arbetsmarknadutbildning! Jomensåatt, utbildning har jag så det räcker, och blir över....men min uppgift och utmaning är att ta mig upp, ut, och fram och förbi, möta verkligheten och mänskligheten, eller nåt!

Träningsvärk

Det där gick inte så bra! Frukosten klarade jag, hjälpligt, och försöka duger, och jag gjorde ett ypperligt försök! Det lilla ljus, och det lilla ljud, skär som knivar! Det var hjärnan, mer än kroppen, trots allt, som tog mest stryk! En värkande kropp går att bemästra, men en värkande hjärna, blir en strejkande hjärna! Isoleringscell blir mitt straff idag, för att jag trodde, eller iallafall hoppades, att jag kunde vara "mig själv", för ett tag! Glömde att jag inte är mitt gamla jag, och mitt nya jag är fortfarande en främling, eller ytligt bekant, som bäst! Tillbaka i dunkelt, tyst, sovrum, får jag hålla tillbaka tårarna, och tänka nytt, och samla nya krafter, till att ta nya, andra tag, en annan dag, eller om ett tag? 

No pain no gain!

Mycket i görningen, mycket att tänka på, många stora steg framöver! Testa min förmåga, upptäcka gränser och begränsningar. Framsteg, och bakslag, förväntar jag mig. Det krävs mycket, mod inte minst! Det gäller att inte ge upp, och att vara vaken och uppmärksam! Rehabilitering ska innebära framsteg och förbättring, inte tillbakagång och bakslag! Vinsten större än kostnaden, men vara beredd på att det kostar, och vara villig att betala priset, för man får det man betalar för!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!