Huvudvärk

Hoppas att huvudvärken bara är huvudvärk, och frossan bara trötthet, och tröttheten bara naturligt onaturlig. 


Den långa versionen

Den 14/10-2010 sjukskrevs jag med alla tecken på Utmattningssyndrom och depression. Den 16/2-2011 förnyades min sjukskrivning med samma diagnos och symptom, sedan igen den 4/5, och igen den 15/6, igen nästan 2 år senare 2012-01-18. 2012-03-26 skrev jag på ett anställningsavtal på 25% på en arbetsplats, och ett på lika mycket på en annan arbetsplats. Efter en dryg vecka fick jag outhärdlig huvudvärk och illamående. Efter 6 dagar stod jag inte ut längre och sökte hjälp på Vårdcentralen. Jag fick då utskrivet migränmedicin och åksjuketabletter att ta med mig hem. När symptomen kvarstod, och ökade, blev nästa akutmottagningen. Nu gjordes en Datortomografi som påvisade en blödning i hjärnan. Jag kördes då i ilfart med ambulans till Uppsala  där magnetröntgen dessutom visade på proppar i hjärnan. Jag har alltsedan dess varit sjukskriven. Men den 1/1 2013, bad jag om att bli friskförklarad och förklarad arbetsför åtminstone på halvtid. Jag har sedan dess varit aktivt arbetssökande, på en obefintlig arbetsmarknad, då jag blev uppsagd från min tidigare anställning redan ett år efter min sjukskrivning för Utmattningsdepression. Jag har tidigare under min sjukskrivning arbetstränat inom mitt tidigare yrke som gymnasielärare, och tyckte det fungerade bra.Den senaste tiden har dock flera katastrofer drabbat mig och min familj. Min makes mor dog, efter en kort tids sjukdom, på min födelsedag den 29/9. Jag var då inlagd på sjukhus, efter att vid två tillfällen krampat så svårt att jag fick åka ambulans till akuten. Jag hade innan detta bett min psykolog att få återuppta min medicinering med antidepressivt, och började i samband med det höra röster och få frånvaroattacker. Efter återkomsten från sjukhuset den 2/10 har jag inte återhämtat mig, utan känner klara tecken på depression, och har även diagnostiserats med det av min doktor. Jag har ännu inte fått ny antidepressiv medicin, då det visade sig att den jag tagit tidigare inte fungerade ihop med det Waran jag ätit alltsedan Stroken. Jag vill genom denna långa historia egentligen bara få lätta på trycket, och blir ändå lite förvånad om någon har orkat läsa ända hit. men jag önskar få respons av någon eller några som kanske känner igen sig, och gått igenom något liknande eller just nu befinner sig i en liknande situation. Men också ni som kommit igenom något liknande, och kan ge mig hopp. Hej hopp!

Godmorgon världen

Nu ska jag repa mod och samla kraft, som behövs för att gå upp denna dag, och göra det som ska och måste göras idag. Låter inte mycket, att åka dryga milen till staden för att ta veckans blodprov, och sedan till stormarknaden och fylla varuvagnen med veckans erbjudanden och de andra nödvändigheterna för att klara veckans behov av förnödenheter. Det innebär bilkörning, det innebär synlighet och interaktion med andra, det innebär således risker och oförutsebarheter. I mitt tidigare liv gick dylikt på framkomlig räls som ett tåg enligt tidtabell, men numera är mitt liv och jag lika oförutsebart och osäkert som tåg och räls kan vara. Man blir påverkad av omständigheter och olyckligheter, det bara är så, och så får det vara. För plötsligt kan omständigheter och oförutsebarheter även ge oväntad styrka och glädje, till motsats från sorg och bekymmer, så jag hoppas på det, även idag. Godmorgon världen, för här kommer jag, och jag både lever och är levande och rör på mig! 


Ett nytt kapitel

Sova soffa är obekvämt, men skönt. Att somna soffa är ovanligt, men skönt. Nu har jag börjat lyssna på första ljudboken, "Analfabeten som kunde räkna", och den är inte tråkig, men får mig och mina tankar att fokusera, och det är rofyllt på sitt sätt. Mycket bra, nu återstår resten av dagen, och flera timmar kvar ännu innan mannen kommer hem. Känns ändå som om min tillvaro mest består av väntan. Gäller att göra det mesta och bästa man kan av den tiden. 


Morgonstund har guld i mund?

Godmorgon på er! :-D Det är arla morgonstund, och återigen var det märkliga drömmar som väckte mig, men inte mannen, ty han har utan att väcka mig redan begett sig till sjået, och tur att någon har ett sådant att gå till, trots att jag ju då måste vara ensam. Men man måste ha tråkigt ibland, så har jag uppfostrat barnen, men också med att inte samma regler gäller för mig som för dem, alla gånger! ;-P Men det är att lära dem och förbereda dem för livet, utanför moderlivet, som inte är en dans på rosor, alla gånger och dagar, och långt ifrån jämlikt och rättvist. Nu ska jag dra upp rullgardinerna, och se om träden i trädgården står kvar, efter stormvarning! :-O


Begravning

19/10: Döden kan vara tragisk, men döden är en del av livet, det viktiga är att skilja mellan de båda, och att leva livet innan man dör. Min make blev den 29/9, tillika min 45e födelsedag, föräldralös. Hans mor gick bort efter en kort tids chockartad sjukdom. Birgittas närmast sörjande samlades den 19/10 för att tillsammans ta ett sista farväl av en älskad mor, maka, syster, farmor, svärmor och vän, och vi var många, liksom tårarna, men även skratten. Hon fanns med oss, och hon var glad, och hon har lämnat många glada minnen efter sig. En sorgens dag, men även en dag av enorm tacksamhet och lycka, och inte minst kärlek. Jag är fylld av oväntade känslor, drabbad av oväntade möten och människor. Jag är annorlunda, vi är annorlunda, både var för sig och tillsammans nu. Tack Birgitta för allt, jag är så glad och tacksam för att jag nu är en del av din underbara familj, släkt och vänskapskrets. Nu och idag gråter jag av denna lycka och känslosamhet som gårdagen bjöd mig. Plötsligt händer det, på både gott och ont.

Starksvag

19/9: Det blir till att plocka fram min antidepressiva medicin igen, och ge mig lite välbehövligt lugn och lisa. Min psykolog är bra och bäst, och tyckte att jag skulle unna mig lite stabilitet och vila, efter så mycket och starkt jobb, med mig, mitt liv och min tillvaro. Hoppas att det blir bättre, för nu var det inte bra. Men klumpen i bröstet löstes upp lite, och andningen djupnade. Jag fick bekräftelse och full förståelse. Jag är inte svag, jag är stark, och när man har tagit i för mycket, måste man vila!

Miljö

"Miljövänlig" energiproduktion en omöjlighet, minskad energianvändning en möjlighet och nödvändighet. Tanke för dagen, bland många andra.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!